Dolce & Gabona

Dolce & Gabona

Olasz Tésztasaláta

Fetasajttal, olívabogyóval, cukkinivel, asztalt paradicsommal és ropogós pörkölt mandulával

2020. május 07. - Dolce Gabona

Ígértem, hogy mutatok Nektek még tésztasaláta receptet, úgyhogy nem vártam sokat a második változattal. Az előző szintén nagyon egyszerű receptet ide kattintva találjátok + tippeket a tésztasaláta készítéséhez/fogyasztásához.

Nagyon szeretem a feta sajtot fekete olívabogyóval variálni, nálam elég gyakori kombináció salátákhoz és más tésztaételekhez is nagyon passzol.

Mutatom ezt a szintén 15 perces receptet. 10 perc amíg megfő a tészta, 5 perc a hozzávalók előkészítése. Ebben az esetben is, amíg fő a tészta, van időnk mindent elkészíteni.

 

Előkészítés: 15 perc

Adagok: 2

Hozzávalók:

  • 200 gramm tészta (rövid durum pl. masni/penne/fusilli)
  • 100 gramm feta sajt
  • 2 darab cukkini
  • 60 gramm szárított paradicsom
  • 50 gramm hántolt mandula
  • ízlés szerint friss bazsalikom

Leírás:

  1. A cukkinit feldaraboljuk (hosszában félbe, aztán negyedbe, majd kb 1 cm-es darabokra).
  2. Kevés olívaolajon közepes lángon időnként kevergetve megpirítjuk a cukkinit kb 10 percig, sózzuk, majd beletesszük egy nagy tálba.
  3. A mandulát durvára összedaraboljuk, majd egy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk pár percig. Akkor lesz kész, amikor kapott egy kis aranybarna színt, vigyázzunk, mert könnyen odaég.
  4. Felrakjuk a tésztát sós, forró lobogó vízbe főzni. Kevesebb sót tegyünk a szokásosnál, mert a feta sajt sós, és a szárított paradicsom is valószínűleg.
  5. Közben előkészítjük a többi összetevőt, és hozzáadjuk a tálba, ahova a cukkinit is tettük: a darabokra vágott aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a feldarabolt feta sajtot, és a darabokra tépkedett friss bazsalikomot.
  6. Amint al dentére főtt a tészta, leszűrjük, pár másodpercig folyassunk rá hideg/langyos vizet, és keverjük össze a tálban előkészített összetevőkkel.
  7. Friss bazsalikommal, ropogós manduladarabokkal és olívaolajjal tálaljuk.

 

img_0849.JPG

 

img_0840.JPG

img_0845.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dolcegabona.blog.hu/api/trackback/id/tr7915626368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása