Dolce & Gabona

Dolce & Gabona

Cannoli Krémes Ropogós Kosárkák

2020. május 23. - Dolce Gabona

Amikor valami gyors édességet szeretnék sütni, gyakran némi segítséghez fordulok. Ilyenkor vagy leveles tésztát, vagy rétestésztát veszek, nagyon sokféle édességet lehet belőlük készíteni.

Ez akkor nagyon hasznos tud lenni, amikor mindenképpen szeretnék édességet, de pl. bonyolult főételt készítek, és nem jutna idő egy édesség összerakására, vagy ha egyszerűen csak nincs kedvem órákat sütögetni :).

Ebben az esetben kész filo rétestésztát vettem, amiből nagyon látványos kosárkákat lehet készíteni muffin formában.

Ha nem találtok filo rétestésztát, akkor ugyanúgy hagyományos rétestésztával is készíthetitek.

Nemcsak édességeket, de nagyon jópofa sós vendégváró falatokat is készíthetünk belőle. Biztosan fel fogok tölteni ebből is receptet. Lassan jöhetnek vendégek, már több, mint 2 hónap karantén után szívesen készítenék valami jó kis menüsort nem csak kettőnknek...

 

 

Adagok: 12 db kosárka - 12 db-os muffin forma

Hozzávalók:

  • 6 lap filo rétestészta vagy hagyományos réteslapok (itt a filo réteslap akkora, mint egy A/4-es lap)
  • 30 gramm olvasztott vaj
  • 500 gramm ricotta
  • 150 gramm cukor
  • 40 gramm étcsoki darab
  • 1 csipet fahéj
  • 12 darab eper
  • ízlés szerint pisztácia

Leírás:

  1. A ricottát lecsöpögtetjük a hűtőben: egy szűrőbe tesszük, legjobb, ha egész éjszakára, de ha gyorsan szeretnénk, akkor megpróbáljuk kinyomkodni egy szűrőn keresztül a felesleges levet.
  2. A rétestésztát lekenjük olvasztott vajjal egy ecset segítségével, majd vágjuk fel egy nagy vágódeszkán késsel/pizzavágóval kb. 10x10 cm-es négyzetekre.
  3. Kezdjük el ezekből a kis négyzetekből kibélelni a muffin formákat, amíg 4 réteget nem kapunk. (vagyis ha egy hagyományos 12 db-os formád van, akkor 48 kis négyzetet kell kivágnod). Minden egyes lap tetejét mielőtt kivágnánk a négyzeteket, kenjük le az olvasztott vajjal.
  4. Süssük kb. 10-15 percig alsó sütéssel 170 fokon.
  5. Közben elkészítjük a ricotta krémet: keverjük össze a ricottát és a cukrot, majd adjuk hozzá a csokidarabokat és fahéjat. Ez amúgy a nagyon híres szicíliai cannoli krémjének a receptje.
  6. Habzsák segítségével töltsük meg a kész kosárkákat. Csak azokat töltsük meg, amiket megeszünk aznap, így teljesen ropogós marad a tészta.
  7. Díszítsük eperrel, csokidarabokkal és pisztáciával, vagy ahogy tetszik :).

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek Instagramon is!

 foto_29-04-20_16_33_13_1.jpg

foto_29-04-20_16_36_02_2.jpg

foto_29-04-20_15_51_46.jpg

foto_29-04-20_16_15_17.jpg

 

 

 Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek Instagramon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dolcegabona.blog.hu/api/trackback/id/tr7415651002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása