Megint túl sok sütit sütöttem, itt az ideje egy kis diétás süti készítésnek. Gluténmentes, nagyon magas fehérjetartalmú és ami a legjobb, hogy tényleg nagyon finom süti.
Annak is fog ízleni, aki nem diétázik, szerintem ez a legjobb benne :).
Már elkészítettem kókuszos verzióban is, szerintem az is nagyon jól megy az eperhez. Ha ki szeretnéd Te is próbálni, keverj hozzá 2 kanál kókuszreszeléket ;).
Hozzávalók:
- 100 gramm zabpehely
- 100 gramm mandulaliszt
- 1 darab tojás
- 3 darab tojásfehérje
- 10 darab eper (1-2 cm-es darabokra vágva)
- 1 darab érett banán
- 2 evőkanál földimogyoróvaj
- 2 evőkanál eritrit-stevia keverék
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Leírás:
- A banánt egy villával pépesítjük.
- Hozzáadunk 2 kanál édesítőt, juharszirupot és a tojásokat, jól elkeverjük.
- Egy másik tálba a darabokra vágott epret összekeverjük a zabpehellyel, félretesszük.
- A tojásos keverékhez hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a mogyoróvajat, mandulalisztet, szódabikarbónát és egy kicsi sót.
- Amikor homogén állagot kapunk, adjuk hozzá az epres-zabos keveréket. Ha híg lenne a massza, adagoljunk hozzá még mandulalisztet vagy zabpelyhet. (ez akkor fordulhat elő, ha nagyok voltak a tojások).
- Két kanál segítségével kis gombócokat formálunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Hőlégkeveréssel 170 fokon 15-20 percig sütjük.
- Ízlés szerint ehetjük magában, vagy meglocsolhatjuk csokiöntettel, az eperhez nagyon jól megy ;).
Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!
Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!