Dolce & Gabona

Dolce & Gabona

Málnás Sajttorta Csokoládé Ganache-sal

2020. május 09. - Dolce Gabona

Nem gyakran készítek csokis édességeket, mert itthon csak én eszem a csokit, de én annyira imádom, hogy néha önző módon készítek csokis édességeket is (igazából nagyon kedves vagyok, mert elkészítem a nem csokis verziót is, ahogy láthatjátok a képeken).

Ha szeretitek a sajttortát, próbáljátok ki a többi receptemet is:

Fehércsokis málnás sajttorta

Mogyoróvajas sajttorta

 

Mivel karantén idején most rengeteg ember tesz fel mindenféle közösségi média felületre recepteket, nagyon sok időt töltök ezeknek a nézegetésével... Többek között Ernst Knam is tölt fel videókat, aki itt Olaszországban nagyon híres cukrász. Ő leginkább csokis édességeket készít, nagyon finomak, ráadásul gyönyörűek is!

Tőle loptam el ezt a csokoládé ganache receptet, ami nagyon egyszerű, és málnával kombinálva egyszerűen nagyon jól feldobja a legegyszerűbb sajttortát is! 

 

Adagok: 22-24 cm-es tortaforma

Hozzávalók:

  • 200 gramm zabkeksz
  • 4 evőkanál olvasztott vaj

 

  • 180 gramm mascarpone
  • 180 gramm ricotta
  • 350 gramm Philadelphia krémsajt
  • 120 gramm cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kis citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 125 gramm habtejszín 30-35%
  • 185 gramm étcsokoládé 60-65%

 

Leírás:

  1. Először készítsük el a kekszes alapot: morzsává daráljuk egy robotgépben a zabkekszet, hozzáadjuk a vajat, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
  2. Süssük 170 fokon 5-10 percig, vagy amíg el nem kezd pirulni.
  3. Közben nekiláthatunk a krém összeállításához: a Philadelphiát, ricottát, mascarponét keverjük el a cukorral, a mézzel, reszelt citromhéjjal és citromlével kézi habverővel vagy villával (ne gépivel, mert tele lesz buborékkal a krém, és akkor valószínűleg szétreped a torta teteje sülés közben), majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  4. Ha kivettük a kekszes alapot a sütőből, ráöntjük a sajtkrémet.
  5. Pár percen át pihentetjük, hogy a felesleges levegő távozni tudjon a krémből, picit az asztalhoz is ütögethetjük.
  6. Süssük 170 fokon, 50-60 percen keresztül, akkor jó, ha a közepe még remegős, a hűtőbe téve meg fog szilárdulni. Ha nagyon sülne a teteje, fedjük le alufóliával.
  7. A tortát minél lassabban hűtsük ki, közben hagyjuk a formában. 15 perc után egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, ez is azért fontos, hogy ne repedjen meg a torta közepe.
  8. Elkészítjük a csokoládé ganache-t: törjük kis darabokra az étcsokit. a habtejszínt felmelegítjük, éppen forrás előtt levesszük a tűzről, és homogén krémmé keverjük a csokival. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még nagyon lassan kevés habtejszínt (függ a tejszín és a csoki minőségétől mennyit vesz fel). Öntsük a kihűlt sajttortára, majd tegyük hűtőbe pár órára.
  9. Ízlés szerint díszítsük málnával.

 

Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!

 img_1011_17.JPG

img_0986.JPG

Nem tudom ki kóstolta meg... Én Muffinra tippelek.

img_2655.JPG

img_0982.JPG

img_0978.JPG

 

Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dolcegabona.blog.hu/api/trackback/id/tr7715651150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása