Dolce & Gabona

Dolce & Gabona

Fehércsokis Málnás Sajttorta

mogyoróvajas kekszes alappal

2020. május 02. - Dolce Gabona

Múltkor mogyoróvajas sajttortát készítettem, onnan jött az ötlet, hogy a mogyoróvajat most nem a töltelékbe tenném, hanem a kekszes alapba, és annyira finom ízt adott neki, hogy ezt is nagyon ajánlom, hogy próbáljátok ki. 

Vagy házi mogyoróvajat tesztek bele, vagy az igazi édesszájúak akár Nutellával is kipróbálhatják (azt hiszem azzal fogom legközelebb, csak ahhoz lehet kicsit többet kellene edzenem...).

 

Íme a recept: 

Adagok: 22-24 cm-es tortaforma

Hozzávalók:

 

  • 200 gramm zabkeksz / 140 g keksz+60 g zabpehely
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál mogyoróvaj vagy Nutella

 

  • 500 gramm Philadelphia krémsajt
  • 180 gramm görög joghurt
  • 100 gramm fehér csoki
  • 110 gramm habtejszín
  • 100 gramm málna
  • 50 gramm pisztácia
  • 3 S tojás

 

Leírás:

  1. Először készítsük el a kekszes alapot: Az összes összetevőt tegyük egy aprítóba, daráljuk le, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
  2. Süssük 170 fokon 5-10 percig, vagy amíg el nem kezd pirulni.
  3. Közben nekiláthatunk a krém összeállításához: a Philadelphia krémsajtot és a görög joghurtot keverjük el a cukorral kézi habverővel vagy villával (ne gépivel, mert tele lesz buborékkal a krém, és akkor valószínűleg szétreped a torta teteje sülés közben).
  4. Feltesszük melegíteni a habtejszínt, és mielőtt felforrna, hozzákeverjük a darabokra tört fehér csokit, és elkeverjük, amíg homogén krémet nem kapunk.
  5. Hozzáöntjük a csokis krémet a krémsajthoz, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
  6. Ha kivettük a kekszes alapot a sütőből, ráöntjük a sajtkrémet.
  7. Pár percen át pihentetjük, hogy a felesleges levegő távozni tudjon a krémből, picit az asztalhoz is ütögethetjük.
  8. Süssük 170 fokon, 50-60 percen keresztül, akkor jó, ha a közepe még remegős, a hűtőbe téve meg fog szilárdulni. Ha nagyon sülne a teteje, fedjük le alufóliával.
  9. A tortát minél lassabban hűtsük ki, közben hagyjuk a formában. 15 perc után egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, ez is azért fontos, hogy ne repedjen meg a torta közepe.
  10. Miután kihűlt, tegyük pár órára a hűtőbe.
  11. Ízlés szerint díszítsük: például málnával, pisztáciával, fehér csoki darabokkal, de készíthetünk hozzá akár egy bogyós gyümölcsös öntetet is. 

 

Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!

img_1180.JPG

img_1172_43.JPG

img_1181.JPG

Pár nappal később elkészítettem a mini verzióját is:

img_1210_1.JPG

img_1215_1.JPG

 

 

Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dolcegabona.blog.hu/api/trackback/id/tr8215651112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása