Újra egy Ottolenghi receptet hoztam, ismét egy kicsit átvariáltam, például teljes kiőrlésű lisztet használtam a fehér liszt helyett, és kevesebb cukrot tettem bele, plusz megszórtam házi granolával.
Mivel ez egy puha torta, én pedig minden ételben akár sós, akár édes imádom, ha van valami ropogós, ezért házi granolával dobtam fel, nekünk nagyon ízlett ;)!
Hozzávalók:
- 180 gramm darált mandula
- 60 gramm kókuszreszelék
- 200 gramm barna cukor
- 1 evőkanál méz
- 70 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 4 darab tojás
- 200 gramm olvasztott vaj
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 darab citrom reszelt héja
- 200 gramm áfonya
- mandulaszeletek (opcionális)
- granola (opcionális )
Leírás:
- Sütőpapírral béleljünk ki egy 22-24 cm-es tortaformát.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréses funkcióval.
- Egy tálba a darált mandulát, kókuszreszeléket, cukrot, lisztet és a sót összekeverjük.
- Egy másik kisebb tálba beleütjük a tojásokat, és kicsit felverjük, majd beletesszük az olvasztott vajat, vaníliát és citromhéjat. Ezt a keveréket hozzáadjuk a másik tálba a lisztes keverékhez, összekeverjük.
- Hozzáadunk 150 g áfonyát, majd a tésztát beleöntjük a sütőpapírral bélelt tortaformába, majd a maradék áfonyával megszórjuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk a tortát mandulaszeletekkel és granolával.
- 50-55 percig süssük 180 fokon hőlégkeveréssel, végezzünk tűpróbát. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le.
- Langyosan vagy hidegen, akár tejszínhabbal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!
Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!