Dolce & Gabona

Dolce & Gabona

Olasz Padlizsán Lasagne

2020. április 30. - Dolce Gabona

Ki ne szeretné a lasagnét? Aki szereti az olasz konyhát, biztos vagyok benne, hogy a lasagne az benne lenne a top 5-ben. Vasárnap csináltam bolognai ragut, vagyis magyarul lehet jobban hangzik, hogy bolognai szószt, 3 órán át főztem, szóval tényleg isteni lett.

Este gnocchival ettük, másnap tésztával, de mivel még mindig maradt belőle egy jó nagy adag, gondoltam, ma már ne tésztát együnk, ezért csináltam ezt a lasagnét nem hagyományosan, hanem padlizsánnal, és elárulhatom, hogy egyáltalán nem volt kevésbé sikeres a tésztás társánál, sőt ;). 

Hány adagra elég?

Adagok: 3

Hozzávalók:

  • 400 gramm bolognai ragu
  • 2 darab padlizsán - közepes nagyságú
  • 150 gramm reszelt parmezán sajt
  • 350 milliliter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 gramm vaj
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 1 csipet só

Leírás:

Ez a mennyiség kb. 3 személyre elegendő egy kisebb 15x25 cm-es tepsiben készítettem.

  1. A padlizsánt felvágjuk hosszában kb. fél cm vastagságú szeletekre. Ráhelyezzük papírtörlőre a szeleteket, és besózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Közben elkészítjük a besamel mártást: a vajat megolvasztjuk lassú tűzön, hozzákeverem kézi habverővel a lisztet, és szép lassan hozzáadagolom a mikróban felmelegített tejet, gyorsan kevergessük, nehogy csomós legyen. Ízesítem szerecsendióval és egy csipet sóval.
  3. Amint a padlizsán levet eresztett, (kb 15 perc, de jobb, ha még tovább hagyjuk,így biztos kiereszti a keserű levét) leitatjuk papírtörlővel, majd sütőpapírra helyezzük és a sütőben 200 fokon kb 15 percig sütjük, amíg kap egy kis színt.
  4. Nekiláthatunk a padlizsán lasagne összerakásához: A tespi alját "koszoljuk össze" a besamel-mártással, majd rétegezzük rá sorban:
  5. A padlizsánt, majd megint besamel-mártást, a ragut, szórjuk meg parmezán sajttal, és ismét kezdjük a rétegezést: padlizsán, besamel, ragu, parmezán, és addig ismételjük, amíg el nem fogynak az összetevők.
  6. Ennyi hozzávalóval 4 réteget kapunk, de attól is függ, milyen nagyok a padlizsánok és milyen vastagra vágtuk őket. Az utolsó réteg egy jó nagy adag parmezán sajt löket legyen, ami majd szépen rápirul a sütés során. Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 30 percig süssük, vagy amíg szép aranybarnára sül a teteje.

 

Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!

 

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

 

 

Ha tetszett a recept, kövess Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dolcegabona.blog.hu/api/trackback/id/tr2315650150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2020.04.30. 22:12:54

Ezt muszáj lesz kipróbálni!

Dolce Gabona 2020.04.30. 23:04:25

@Attilajukkaja: Ha szereted az olasz konyhát, akkor mindenképpen! :)

Attilajukkaja 2020.05.01. 09:10:45

@Dolce Gabona:
Én minden konyhát szeretek, de főleg a hús nélküli ételeket. Az olasz konyhában az ilyenek gyakrabban előfordulnak, ráadásul nagyon finomak is. A padlizsán egy külön kedvenc. Gyakran rá szoktam nézni a blogodra. :o)

Dolce Gabona 2020.05.01. 09:13:30

@Attilajukkaja: köszönöm. Igyekszem minél több eredeti olasz receptet feltenni

George Herceg 2020.05.01. 09:28:30

Szóval ez az olasz étel, a görög muszaka, csak annak 1 réteg krumpli van az alján. :-)
süti beállítások módosítása